صرافی بایننس

صرافی بایننس هم از دست SEC در امان نماند

به گزارش روز دوشنبه بلومبرگ، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) در حال تحقیق و بررسی پیرامون صرافی بایننس و رویداد عرضه اولیه (ICO) توکن بومی آن یعنی BNB (Binance Coin) در پنج سال پیش است. سازمان SEC در پی مشخص کردن این مسئله است که بایننس طی این رویداد در رابطه با مسائل امنیتی قانون‌شکنی نکرده باشد.


صرافی بایننس برترین پلتفرم معاملاتی رمزارزها در دنیا و BNB پنجمین رمزارز برتر از لحاظ ارزش بازار است.


عرضه اولیه BNB در ژوئیه 2017 (تیر 1396) و در دوران اوج رویدادهای عرضه اولیه بر روی چندین پلتفرم مختلف صورت گرفت و صرافی بایننس نیز چند روز پس از آن شروع به کار کرد.

بر اساس گزارش نشریه بلومبرگ از بین افرادی که نامشان فاش نشد و با این رویداد آشنا بودند حداقل یک شهروند آمریکایی مدعی شرکت در رویداد عرضه اولیه بوده است که اگر سازمان SEC به‌دنبال پیگیری این مسئله باشد، همین یک مورد برای تشکیل پرونده برای این سازمان کفایت می‌کند.

پیش از این سازمان SEC مدعی شده است که اکثر رمزارزها جزء دسته اوراق بهادار هستند و تا کنون برای چندین پروژه عرضه اولیه پرونده‌هایی را تشکیل داده است.


بنیان‌گذار و مدیرعامل صرافی بایننس، چانگ‌پنگ ژائو (CZ)، در سال 2020 با انتشار پستی بیان کرد که برخی تعاریف از رمزارز BNB در وایت‌پیپر آن در ژانویه 2019 (دی 1397) تغییر داده شده‌اند، زیرا احتمال این که در بعضی مناطق این رمزارز را به‌عنوان اوراق بهادار در نظر گیرند زیاد است. چند ماه بعد در همان سال شعبه آمریکایی صرافی بایننس به‌نام “Binance.US” تاسیس شد.

افشاگری رویترز در مورد صرافی بایننس

علاوه بر این‌ها، نشریه خبری رویترز در ششم می (16 اردیبهشت) گزارشی مفصل را به صرافی بایننس اختصاص داد؛ با این مضمون که این کمپانی بین سال‌های 2017 تا 2021 حداقل 2.35 میلیارد دلار را از طریق تراکنش‌های مربوط به حملات سایبری، پروژه‌های کلاهبرداری و معاملات مواد مخدر به‌دست آورده است و در رابطه با فرآیندهای احراز هویت (KYC) و ضد پول‌شویی (AML) زیرساخت‌های ضعیفی دارد.


در بین این موارد، رویترز هَک صرافی اِتربیس (Eterbase) را نام برد که بخشی از سرمایه آن از طریق صرافی بایننس و توسط گروه هکری اهل کره شمالی به‌نام لازاروس (Lazarus) تحت فرآیند پول‌شویی قرار گرفت؛ همچنین از ارتباط بایننس با مافیای مواد مخدر روسی تحت عنوان هایدرا (Hydra) در گزارش خود آورد.


یکی از سخن‌گویان صرافی بایننس یافته‌های رویترز را رد کرد و طی بیانیه‌ای به نشریه فوربز (Forbes) اعلام کرد که متاسفانه گزارش رویترز حاوی اطلاعات اشتباه است و محتویات آن مربوط به سال 2019 و از منابع شخصی و تایید‌نشده جمع‌آوری شده‌اند.


صرافی بایننس هم‌اکنون تحت بازرسی چندین نهاد دولتی آمریکا است و پرونده‌ای دیگر نیز در سازمان SEC دارد. کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) آمریکا همچنین تحقیقاتی را در مورد نحوه انجام معاملات این صرافی در سال گذشته آغاز کرده است.


همچنین در سال گذشته مرجع راهبرد امور مالی انگلستان (FCA) پس از بررسی فعالیت‌های این صرافی، به شعبه بریتانیا بایننس دستور توقف عملیات را داد. علاوه بر این، به صرافی بایننس در ژوئن سال گذشته (خرداد 1400) دستور داده شده بود که به فعالیت خود در استان اونتاریو پایان بخشد، اما تا ماه مارس سال میلادی جاری (اسفند 1400) در این استان کانادایی فعالیت داشت.

منبع: CoinTelegraph

1/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

پوریا کریم‌زاده متولد ۱۳۶۹ در مشهد، فارغ‌التحصیل ادبیات انگلیسی؛ ده سال سابقه ترجمه و تدریس و چهار سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی و تحلیل فاندامنتال دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *