روز گذشته بیت کوین با بازگشتی به میزان 1.7 درصد، بالاتر از سطح 23,300 دلار رسید و به روند منفی خود طی پنج روز گذشته پایان داد.


تحلیل بازار و بیت کوین نشان می‌دهد برترین رمزارز از لحاظ ارزش بازار، موفق به پشت سر گذاشتن میانگین متحرک نمایی 50 روزه (50-EMA) در سطح 23,214 دلار شده است و اکنون میانگین متحرک نمایی 10 روزه (10-EMA) را مقابل خود می‌بیند.


عبور قیمت از میانگین‌های متحرک و تلاقی آن‌ها (Crossover)، عموماً نشان از یک حرکت صعودی برای یک دارایی دارند.


علی‌رغم اختلالات بازار در روز گذشته و هک چند میلیون دلاری کیف پول‌های شبکه سولانا، قیمت بیت کوین در حفظ جایگاه خود قدرتمند ظاهر شد. به نظر می‌رسد تبعات منفی این اتفاق تنها گریبان سولانا را گرفته باشد و این رمزارز روز چهارشنبه با 3 درصد کاهش در قیمت خود مواجه شد.


در بازارهای سنتی، شاخص اس‌اند‌پی 500 (S&P 500) رشد 1.6 درصدی داشت و شاخص‌های داو جونز (Dow Jones) و شاخص مرکب نزدک (Nasdaq Composite Index) هرکدام به‌ترتیب 1.4 و 2.6 درصد رشد به ثبت رساندند.

افزایش غیرمنتظره شاخص مدیران خرید بخش خدمات (Services PMI) در ماه ژوئیه، موجب چنین رشدی در بازارهای سنتی شد که البته گزارش درآمد درخشان از کمپانی تولیدکننده واکسن مُدرنا (Moderna) نیز در این مسئله تاثیرگذار بود.


از میان دیگر دارایی‌ها، آلت‌ کوین‌ های آوالانچ (AVAX) و پولکادات (DOT) به‌ترتیب 4 و 3 درصد افزایش قیمتی داشتند.


میزان رشد برخی از مهم‌ترین شاخص‌ها و دارایی‌ها در تحلیل بازار و بیت کوین در روز جاری به‌شرح زیر است:

  • بیت کوین (BTC) 23,434 دلار و 1.9+ درصد
  • اتریوم (ETH) 1,651 دلار و 0.5+ درصد
  • اس‌اند‌پی 500 روزانه 4,162.44 و 1.7+ درصد
  • اونس تروا طلا 1,782 دلار و 0.6+ درصد
  • بازده اوراق قرضه ده‌ ساله 2.75 درصد و 0.007 افزایش

بیت کوین در مسیر پیشرفت

بیت کوین علی‌رغم کاهش حجم معاملات پایین‌تر از حد میانگین، موفق به ثبت رشدهایی شد. این حجم معاملات در تاریخ 29 ژوئیه (7 مرداد) از میانگین متحرک 20 روزه (20-MA) این دارایی عبور کرد.

اهمیت حجم معاملات در ارزیابی قدرت یا مسیر حرکت و یا هردوی این موارد در رفتار قیمتی یک دارایی دیده می‌شود. حجم بالای معاملات اغلب نشانگر اطمینان بیشتر در مسیری است که یک دارایی در حال طی کردن است.


به نظر می‌رسد بیت کوین پس از رسیدن به کف‌های خود در تاریخ 13 ژوئیه (22 تیر) وارد یک مسیر صعودی شده باشد. ادامه این خط روند ممکن است به صعود بیت کوین بالاتر از سطح 25,000 دلار منجر شود که نباید این سطح را به‌عنوان تنها هدف قیمتی برای بیت کوین در نظر گرفت.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، قیمت بیت کوین از میانگین‌های متحرک 10 و 50 روزه خود عبور کرده است و این در حالی است که همین میانگین‌ها در معرض تقاطع قرار دارند.


ابزار تشخیص حجم در محدوده معاملاتی قابل مشاهده (Visible Range Volume Profile)، تجمع حجم معاملات در نقاط قیمتی مشخص را برای یک دارایی نشان می‌دهد. این ابزار سطح فعالیت معاملات در یک بازه زمانی و در سطوح قیمتی مختلف را به تصویر می‌کشد و نقاط کنترل قیمت (Point of Control) را مشخص می‌کند.


نقطه کنترل که در نمودار زیر با خط قرمز مشخص شده است، سطوح قیمتی را نشان می‌دهد که حجم بزرگی از بازار بر سر آن توافق داشته‌اند. به عبارتی دیگر، این نقاط را می‌توان همان سطوح حمایتی و مقاومتی قیمت در یک نمودار دانست. بیت کوین بزرگ‌ترین حجم توافق قیمتی خود را نزدیک به سطح 21,000 دلار دارد و حجم بزرگ بعدی برای آن در 30,000 دلار وجود دارد.


شاخص قدرت نسبی بیت کوین (Relative Strength Index / RSI) نیز به عدد 59 رسید؛ این شاخص معمولاً نشان‌دهنده قدرت در حرکت قیمتی این رمزارز است. همچنین، روند صعودی این شاخص پس از رسیدن به کف در ماه ژوئیه کاملاً مشهود است.

نمودار روزانه بیت کوین همراه با شاخص rsi
نمودار روزانه بیت کوین همراه با شاخص RSI

تحلیل بازار و بیت کوین با داده‌های آن چین

داده‌های درون‌شبکه‌ای یا آن‌چین (On-Chain) معاملات آپشن (Option) بیت کوین نشان از کاهش و به زیر صفر آمدن نسبت فروش به خرید (Put-Call Ratio) آن دارند. این نرخ تقسیم حجم معاملات پوت یا فروش بر حجم معاملات کال یا خرید بیت کوین در قراردادهای آپشن آن طی 24 ساعت اخیر را نشان می‌دهد.


از جایی که پوت نشان‌دهنده معامله فروش بیت کوین و کال خرید آن است، پایین آمدن چنین نرخی به زیر صفر به معنای خرید بیشتر قراردادهای کال نسبت به پوت است که در نهایت، عاملی صعودی برای بیت کوین محسوب می‌شود.

نسبت پوت به کال بیت کوین
نسبت فروش به خرید بیت کوین در معاملات آپشن تمام پلتفرم‌ها معاملاتی

اما در رابطه با تحلیل بازار و بیت کوین با در نظر گرفتن عوامل مرتبط با اقتصاد کلان و اظهارات مقامات فدرال رزرو ایالات متحده، باید گفت علی‌رغم پیدایش تمایلات پیرامون کاهش سرعت افزایش نرخ‌ها توسط فدارل رزرو در سال میلادی جاری، مری دالی، رئیس فدرال رزرو ایالت سانفرانسیسکو، روز سه‌شنبه بیان کرد نرخ تورم هنوز با هدف اصلی خود فاصله بسیار زیادی دارد و سطح عملکرد اوراق قرضه در بازار، نشان از کاهش نرخ‌ها داشت که وی را دچار سردرگمی کرده است.


چارلز اِوانز، همتای دالی در ایالت شیکاگو، نیز دیدگاهی مشابه از خود ارائه کرد و نشان داد که با افزایش درصد بالایی از نرخ بهره طی نشست فدرال رزرو در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) موافق است.


البته این‌طور که پیدا است، اوانز تنها در صورت مشاهده بهبود در روند تورم موافق با چنین مسئله‌ای است. وی معتقد است افزایش نیم درصدی نرخ بهره نیز معقول خواهد بود.

معاملاات آپشن یا قرارداد اختیار معامله چیست؟

معاملات آپشن (Option)، قراردادی است که به فرد اجازه خرید یا فروش یک دارایی را در تاریخ و قیمتی مشخص‌شده می‌دهد و هدف آن کاهش ریسک معاملات بر اساس حدس و گمان است.

منبع: Yahoo! Finance

4/5 - (2 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

پوریا کریم‌زاده متولد ۱۳۶۹ در مشهد، فارغ‌التحصیل ادبیات انگلیسی؛ ده سال سابقه ترجمه و تدریس و چهار سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی و تحلیل فاندامنتال دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *