بیت کوین روز 27 ژوئیه (5 مرداد) و در پی افزایش نرخ بهره توسط فدارل رزرو یک حرکت صعودی را آغاز کرد و سرمایه‌گذاران در تحلیل بیت کوین و بازار ، با بررسی لحن آرام صحبت‌های پاول به این نتیجه رسیدند که ممکن است شرایط سخت اقتصادی را پشت سر گذاشته باشند.


دیگر خبر مثبت برای دارایی‌های پر ریسک، انتشار شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) در ماه ژوئن بود که رشدی به میزان 6.8 درصد را به ثبت رساند. این آمار از ژانویه سال 1982 تا کنون بی‌سابقه بود و انگیزه‌ها برای سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت را کاهش داد. فدرال رزرو با بررسی این شاخص به دید وسیع‌تری در رابطه با ارزیابی فشارهای تورمی دست پیدا می‌کند.


از دیگر خبرهای مثبت برای بازار رمزارزها گزارش درآمد مثبت شرکت‌های آمازون و اپل بود که به بیت کوین در مسیر حرکت به سمت 24,000 دلار نیز کمک کرد.

افزایش موقعیت های خرید (Long)

گزارش صرافی‌ها افزایش نسبت موقعیت‌های خرید به فروش (Long-to-Short) برای بیت کوین را نشان می‌دهند که این آمار، با تحلیل تعداد موقعیت‌های معاملاتی کاربران در بازار اِسپات (Spot)، معاملات آتی (Futures) و بدون سررسید (Perpetual) به‌دست می‌آید و در تحلیل بیت کوین و بازار ، درک بهتری از تمایلات صعودی یا نزولی معامله‌گران حرفه‌ای منتقل می‌کند.


اما گاهی اوقات در شیوه محاسبات این آمار بین صرافی‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد که از این رو، بهتر است به‌جای آمار و ارقام دقیق، فقط به تغییر شرایط توجه کرد.

نسبت موقعیت معاملات بیت کوین
نسبت موقعیت‌های خرید به فروش بیت کوین در صرافی‌های هیوبی، بایننس و اوکی‌اکس

معامله‌گران برتر در صرافی‌های بایننس (Binance)، هیوبی (Huobi) و اوکی‌اِکس (OKX) علی‌رغم اصلاح 14 درصدی قیمت بیت کوین بین روزهای 20 الی 26 ژوئیه (29 تیر الی 4 مرداد) تعداد موقعیت‌های خرید و یا اهرم معاملات خود را افزایش داده‌اند.

به‌ بیان دقیق، بایننس تنها صرافی بود که نسبت موقعیت‌های خرید به فروش معامله‌گران برتر آن با کاهشی جزئی از 1.22 به 1.20 رسید.


اما تاثیر اخبار مذکور در صرافی اوکی‌اکس بیشتر قابل توجه‌ بود و طی شش روز، نسبت خرید به فروش معامله‌گران آن از 0.66 به 1.17 افزایش یافت. بیت کوین پس از عدم موفقیت در شکست سطح 24,000 دلار در 20 ژوئیه (29 تیر) موجب پیدایش روند فروش از روی ترس (Panic Selling) نشد که این خود یک عامل صعودی برای این رمزارز محسوب می‌شود.


چنانچه سرمایه‌گذاران در موقعیت‌های خود بیش از حد از اهرم استفاده می‌کردند و یا اعتمادی به پتانسیل حرکت صعودی اخیر بیت کوین نداشتند، ممکن بود با رسیدن بیت کوین به 24,000 دلار ضربه سنگینی به موقعیت‌های خرید آن وارد شود.

معامله‌گران مارجین و عدم تمایل به باز کردن موقعیت فروش

افراد در معاملات مارجین (Margin) می‌توانند با قرض گرفتن رمزارز از پلتفرم مربوطه، اهرم معامله خود را جهت افزایش سود دریافتی بالا ببرند.


اما بر خلاف معاملات آتی، نسبت بین موقعیت‌های خرید و فروش در معاملات مارجین لزوماً با روند بازار هم‌خوانی ندارند. زمانی که سطح وام‌دهی در معاملات مارجین بالا است، نشان از صعودی بودن بازار دارد و بالعکس، نرخ پایین وام‌دهی در این معاملات، یک بازار نزولی را به تصویر می‌کشد.

نرخ وام در معاملات مارجین
سطح قرض‌دهی رمزارز در معاملات مارجین بیت کوین

در نمودار بالا دیده می‌شود که در تاریخ 21 ژوئیه (30 تیر) با رسیدن نرخ وام‌دهی به 8.6، کمترین سطح در چهار ماه اخیر، روحیه سرمایه‌گذاران نیز به پایین‌ترن حد خود رسیده است. معامله‌گران صرافی اوکی‌اکس از آن نقطه زمانی به بعد برای موقعیت‌های فروش خود، تقاضای کمتری برای قرض گرفتن بیت کوین ثبت کرده‌اند.

در حال حاضر این نسبت در محدوده 13.8 قرار دارد که به‌طور واضح نشان‌دهنده ذهنیت و تمایلات صعودی است و سطح تقاضای بالا برای قرض گرفتن استیبل کوین‌ ها جهت استفاده در معاملات را نشان می‌دهد.


داده‌های بازار مشتقات (Derivatives) نیز حتی با رسیدن بیت کوین به زیر سطح 21,000 دلار در 26 ژوئیه (4 مرداد)، هیچ‌گونه استرسی میان معامله‌گران برتر بازار نشان نمی‌دهند.

این نهنگ‌های با تجربه بر خلاف معامله‌گران شخصی، به خوبی از زمان مناسب برای حفظ موقعیت‌های معاملاتی خود آگاه هستند و این مسئله در آمار و ارقام بازار مشتقات کاملاً پیدا است. این داده‌ها نشان می‌دهند معامله‌گرانی که با عدم شکست سطح 24,000 دلاری بیت کوین انتظار یک اصلاح عمیق در بازار را دارند، از دیدگاه خود ناامید خواهند شد.

معاملات آتی چیست؟

معاملات آتی یا فیوچرز (Futures) قراردادهایی بین سرمایه‌گذاران و پلتفرم معاملاتی مربوطه در مورد قیمت یک دارایی است و سرمایه‌گذاران می‌توانند بدون خرید دارایی به معامله آن بپردازند.

منبع: CoinTelegraph

به این post امتیاز دهید
اشتراک‌گذاری

پوریا کریم‌زاده متولد ۱۳۶۹ در مشهد، فارغ‌التحصیل ادبیات انگلیسی؛ ده سال سابقه ترجمه و تدریس و چهار سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی و تحلیل فاندامنتال دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *