حجم معاملات بیت کوین در روز دوشنبه و ادامه حرکت صعودی آن 3 درصد افزایش پیدا کرد. برترین رمزارز از لحاظ ارزش بازار صبح روز دوشنبه با عبور از مرز 24,000 دلار موفق شد تا بعد از ظهر همان روز قیمت خود بالاتر از این سطح حفظ کند.
در تحلیل بیت کوین و بازارها و با بررسی نمودارهای ساعتی بیت کوین، مشاهده شد که بیشترین حجم معاملات و قدرت حرکت این ارز دیجیتال به سطوح بالاتر، در ساعات 10 صبح الی 12 ظهر روز دوشنبه به وقت جهانی صورت گرفته و پس از آن قیمت بیت کوین روندی ثابت را پیش گرفته است.
اما این حرکت صعودی بیت کوین و رشدهای آن، تا حد زیادی مشابه با داراییها در بازارهای سنتی بوده است. روز دوشنبه شاخص داو جونز (Dow Jones Industrial Average) 0.09 درصد رشد را ثبت کرد؛ این در حالی بود که شاخص مرکب نزدک (Nasdaq Composite)، متشکل از کمپانیهای تکنولوژی، و شاخص اساندپی 500 بهترتیب 0.10 و 0.12 درصد کاهش را تجربه کردهاند.
هماکنون، سطح همبستگی بیت کوین با این سه شاخص بالاتر از 0.60 قرار دارد که نشان میدهد بین تحرکات قیمتی بیت کوین و بازار سهام ارتباطی قوی وجود دارد.
میزان همبستگی معمولاً بین بازه 1- و 1 قرار میگیرد و هر چه این عدد بزرگتر باشد، سطح همبستگی بیشتری را شاهد خواهیم بود. زمانی که قیمت یک گروه از داراییها عملکرد بهتری نسبت به نوعی دیگر از داراییها در بازار دارند، اغلب سرمایهگذاران به بررسی همبستگی بین آنها روی میآورند.
از جایی که در تحلیل بیت کوین و بازارها مشخص شد که صعود اخیر بیت کوین خارج از ساعات معاملاتی در ایالات متحده رخ داده است، این احتمال وجود دارد که معاملهگران تداوم همبستگی این دارایی با سهام را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند.
در این بین، اتریوم نیز رشدی به میزان 3.5 درصد ثبت کرد که همانند بیت کوین، اکثر آن خارج از ساعات معاملاتی بازار آمریکا صورت گرفت.
همچنین، آلت کوینهای بازار نیز به رشدهایی دست یافتند و رمزارزهایی نظیر آوالانچ (AVAX) و چینلینک (LINK) بهترتیب 2 و 9 درصد رشد در کارنامه خود ثبت کردند. در رابطه با سطح رشد داراییها و شاخصهای مهم در بازارهای جهانی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بیت کوین (BTC) – 23,929 دلار با 3.1 درصد رشد
- اتریوم (ETH) – 1,784 دلار با 4.1 درصد رشد
- اساندپی 500 در پایان روز – 4,140 و 0.1-
- انس تروا طلا – 1,806 دلار با 1.9 درصد رشد
- بازده اوراق قرضه ده ساله در پایان روز – 2.77 درصد و 0.07 درصد کاهش
سرمایهگذاران در راستای تحلیل بیت کوین و بازارها و برای پیشبینی مسیر پیش رو ،چشم به نمودارهای ساعتی و روزانه دوختهاند که البته با وجود آمارهای ضد و نقیض اقتصادی، تشخیص چنین موردی با ابهاماتی همراه خواهد بود.
نمودار ساعتی بیت کوین نشان میدهد بین ساعت 10 صبح روز دوشنبه تا ظهر این روز، حجم معاملات آن بالاتر از سطح میانگین قرار گرفت. طی این ساعات، بیت کوین موفق به ثبت 3 درصد رشد شد و قیمت این دارایی هنگام شروع بهکار بازارهای ایالات متحده بالاتر از سطح 24,000 دلاری قرار داشت. شاخص قدرت نسبی (RSI) ده روزه نیز با رشد بیت کوین به عدد 83 رسید. این شاخص نشاندهنده میزان قدرت در تحرکات قیمتی است.
زمانی که این شاخص عددی پایینتر از 30 را نشان میدهد، به این معنا است که یک دارایی در محدوده اشباع فروش (Oversold) قرار گرفته است و عددی بالاتر از 70 برای این شاخص، نشان از اشباع خرید (Overbought) یک دارایی دارد. به نظر میرسد پس از رسیدن شاخص RSI به عدد 83، قیمت بیت کوین بازگشت داشته است.

بیت کوین در ادامه خط روند خود ممکن است مقاومت 28,000 دلاری را نیز با شکست مواجه کند، اما سرمایهگذاران نباید این سطح را بهعنوان یک هدف قیمتی برای آن در نظر گیرند.
معاملهگران میتوانند با استفاده از خط روندها مسیر و قدرت حرکت قیمتی یک دارایی را مشخص کنند، بهویژه زمانی که با دیگر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال ترکیب شوند.
عموماً خط روند همراه با شاخص قدرت نسبی مورد تحلیل قرار میگیرند. ظاهراً قیمت بیت کوین پس از صعود پرقدرت خود در صبح روز دوشنبه اصلاحاتی را انجام داده است؛ با این حال به نظر میرسد که بهطور کل، همچنان در روند صعودی خود که از 13 جولای (22 تیر) آغاز شده قرار دارد.

تحلیل بیت کوین و بازارها با بررسی بازار مشتقات
در راستای تحلیل بیت کوین و بازارها، آمار و ارقام مربوط به بازار مشتقات نیز نشاندهنده تمایلات و ذهنیت مثبت در بازارها هستند.
فاندینگ رِیت (Funding Rate) یا نرخ تامین مالی بیت کوین پس از آمار منفی خود در 3 آگوست (12 مرداد)، مجدداً وارد محدوده مثبت شد. فاندینگ ریت نشاندهنده میزان پرداختی به معاملهگران بیت کوین است که روی این دارایی موقعیتهای لانگ (Long) یا خرید و شورت (Short) یا فروش را باز کردهاند. این پرداختی یکی از معیارهای مهمی است که تمایلات بازار را به تصویر میکشد.
زمانی که نرخ فاندینگ ریت بیت کوین مثبت باشد، به این معنی است که معاملهگران دارای موقعیت لانگ (افرادی که در مورد این ارز ذهنیت و دیدگاهی مثبت دارند)، تمایل خرید و پرداخت به افرادی دارند که برای بیت کوین موقعیت فروش باز کردهاند (معاملهگرانی که دیدگاه منفی دارند). نرخ منفی برای تامین مالی، حالت عکس این مسئله را نشان میدهد.

با توجه به همه این موارد، نرخ مثبت فاندینگ ریت اغلب نشان از دیدگاه صعودی معاملهگران دارد. این نرخ برای بیت کوین از آغاز ماه جولای (10 تیر) تا کنون، به مدت پنج روز در محدوده مثبت بوده است.
فاندینگ ریت چیست؟
فاندینگ ریت یا نرخ تامین مالی، پرداختهایی دورهای است که بر اساس اختلاف قیمت بین قراردادهای Perpetual و بازارهای اسپات به صاحبان موقعیتهای لانگ یا شورت داده میشود.
منبع: Yahoo! Finance
دیدگاهتان را بنویسید