شاخص دلار

قدرت گرفتن شاخص دلار ، ریزش طلا و فشار‌هایی جدید برای بیت کوین

بیت کوین در روز گذشته و با شروع بازار وال‌اِستریت، در پی صعود شاخص دلار به کف‌های روزانه خود رسید.

ریزش بیت کوین در روز گذشته

شاخص دلار و یک رکورد بیست ساله دیگر

داده‌های بازار در کوین‌تلگراف (CoinTelegraph) و تریدینگ‌ویو (TradingView) نشان دادند که جفت‌ارز بیت کوین به دلار (BTC/USD) در صرافی بیت‌اِستمپ (BitStamp) و در تعطیلات روز استقلال در ایالات متحده به محدوده 19,281 دلار بازگشت داشته است.


این جفت‌ارز در ساعات پایانی روز دوشنبه شاهد رشد بود، اما شروع مجدد معاملات وال‌اِستریت با قدرت گرفتن شاخص دلار همراه شد که در نتیجه آن، دارایی‌های پر ریسک و امن دچار ریزش شدند.


در روز گذشته بیت کوین با 1,000 دلار کاهش قیمتی معامله شد و طلا بیش از 2 درصد از ارزش خود را از دست داد؛ البته بازار سهام آمریکا نیز دچار تغییراتی شد. شاخص اِس اند پی 500 (S&P 500) 2.2 درصد و شاخص مرکب نزدک (Nasdaq Composite Index) با 1.7 کاهش مواجه شدند.

ریزش طلا
ریزش طلا در پی صعود شاخص دلار

اما از سویی دیگر، شاخص دلار آمریکا (DXY) به رقم 106.59 رسید که این سطح آخرین بار در دسامبر سال 2002 (آذر 1381) دیده شده بود و همچنین، شاخص دلار توانست رکورد قبلی خود در سال میلادی جاری را بزند.


از این رو، تحلیل‌گران بیت کوین منتظر نشانه‌هایی مبنی بر تغییر روند آن بودند تا شاید بازار ارزهای دیجیتال بتواند نفسی تازه کند.


مایکل ون دی پوپ، تحلیل‌گر و نویسنده نشریه کوین‌تلگراف، نوشت یورو نیز با رسیدن به سطح 1.033 دلار، رکوردی تاریخی را ثبت کرد. آخرین بار این سطح در سال‌های 2002-2003 برای این ارز دیده شده که البته با صعود چشم‌گیر شاخص دلار همزمان بوده است. وی خاطرنشان کرد که ارزش یورو در حال نزدیک شدن به دلار است.


کیلِب فرَنزن، تحلیل‌گر ارشد کمپانی کیوبیک اَنَلیتیکس (Cubic Analytics)، نیز به این موضوع اشاره داشت که عملکرد شاخص دلار، تمایلات و ذهنیت سرمایه‌گذاران در مورد سلامت نظام اقتصادی را نمایان کرده است.


وی افزود طی هفته اخیر، بازده اوراق قرضه در حال کاهش و ارزش دلار افزایش پیدا کرده است. چنین فعالیتی دال بر این است که سرمایه‌گذاران از ترس تورم، در حال هجوم به‌سمت نقطه امن خود هستند.

نمودار ماهانه شاخص دلار (DXY)

شاخص ترس و طمع رمزارزها در بالاترین سطح دو ماه اخیر

با بازگشت نوسانات به بازارهای ارزهای دیجیتال، هنوز اثرات افزایش قدرت شاخص دلار بر تمایلات بازار مشاهده نشده است.


شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال، روز گذشته در رقم 19 ثابت ماند که همچنان نشان‌دهنده «ترس شدید» در بازار است، اما با این حال، این رقم بالاترین سطحی است که از زمان سقوط ترا در ماه می (اردیبهشت) در این شاخص مشاهده شده است.


بر اساس گزارشات اخیر کوین‌تلگراف، سخنگوی کمپانی سرمایه‌گذاری آرک اینوِست (ARK Invest) اظهار کرده بود که دیدگاه آن‌ها در مورد بیت کوین با توجه به شرایط فعلی، هنوز «خنثی و متمایل به مثبت» است.


در رابطه با تمایلات در بازار معاملات آتی (Futures) بیت کوین، ادریس، تحلیل‌گر پلتفرم آماری کریپتو کوانت (CryptoQuant)، در رابطه با هرگونه تصمیم‌گیری پیرامون بازگشت روند بازار به سرمایه‌گذاران هشدار داد که جوانب احتیاط را رعایت کنند.


وی بیان کرد نسبت خرید به فروش بیت کوین که نشان می‌دهد کنترل بازار دست خریداران یا فروشندگان است، در روز گذشته طرف سنگینی نداشته است، اما نباید به این وضعیت اطمینان کامل داشت و ممکن است این صرفاً یک تثبیت قیمتی (Cosolidation) و روند خنثی برای بیت کوین باشد و یا در قالب یک اصلاح صعودی قبل از ادامه روند نزولی خود را نشان دهد.

از این رو، در هفته‌های پیش رو عوامل زیادی را باید در نظر گرفت تا بتوان دریافت که یک بازگشت صعودی و یا یک تله گاوی (Bull Trap) تشکیل خواهد شد.

نسبت خرید به فروش بیت کوین در میانگین متحرک ساده 50 روزه
نسبت خرید به فروش بیت کوین در میانگین متحرک ساده 50 روزه (SMA 50)

منبع: CoinTelegraph

به این post امتیاز دهید
اشتراک‌گذاری

پوریا کریم‌زاده متولد ۱۳۶۹ در مشهد، فارغ‌التحصیل ادبیات انگلیسی؛ ده سال سابقه ترجمه و تدریس و چهار سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی و تحلیل فاندامنتال دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *